Pomoč uporabnikom

Kako naročiti

Za nakupovanje na naši spletni strani je potrebno ustvariti uporabniški račun. To lahko storite preko povezave »Moj račun« (v zgornjem desnem kotu strani), ali tekom nakupa, ko se bo od vas zahtevalo določiti naslov na katerega bo izdelek poslan. Potrebno je navesti podatke za osebni račun, podatke za plačilo in podatke za dostavo. Pri izpoljnjevanju obrazca, bodite pozorni na točnost podatkov in polja z obveznim vnosom. Zapomniti si velja, da je vaš elektronski naslov hkrati tudi vaše bodoče uporabniško ime. Ko ste oddali vaše podatke, še počakate, da prejmete potrdilo o uspešno opravljeni registraciji na navedeni e-naslov. Ko ste ga prejeli, je vaša registracija opravljena, lahko začnete kupovati v spletni trgovini ali zaključite odprto naročilo.

Postopek naročanja

Želeni izdelek si lahko podrobneje ogledate s klikom »V košarico«, na sliko ali ime izdelka. Izbranem izdelku določite barvo, velikost in količino ter s klikom na rdeče pobarvan gumb »V košarico« ga prenesete v vašo spletno košarico. Nakupovanje lahko nadaljujete ali zaključite tako, da se premaknete korak naprej na »Na blagajno«, ki nas vrne na prvi korak našega nakupa »Priprava košarice«.

Koraki naročanja

  • Priprava košarice – tukaj lahko seznam košarice poljubno urejate, brišete neželjene izdelke s klikom na »Izbriši«, ali pa prekličete celotno naročilo s klikom na gumb »Prekliči naročilo«. V primeru, da ste zadovoljni z vašo izbiro in želite zaključiti nakup, se premaknete na drugi korak vašega nakupa, na »Določitev naslova«.
  • Določitev naslova – aktivni uporabniki vnesejo svoje uporabniško ime in geslo, novi uporabniki pa vnesejo podatke, kot že opisano.
  • Možnosti dostave – uporabnik določi željeni naslov dostave paketa, ki je lahko enak naslovu ob prijavi (privzeti izbor) ali drugačen. Dostava pri nakupu do 100€ znaša 5€, nad 100€ je dostava brezplačna.
  • Možnosti plačila – izbiramo lahko med gotovinskim plačilom (plačilo po povzetju), varnim plačilom PayPal ali z nakazilom na račun Evolution BMX, Luka Kovič s.p. Pri plačilu po predračunu je rok za plačilo 3 dni!
  • Potrditev naročila – še enkrat si ogledamo svoje naročilo in vse opcije, ki smo jih določili. Če smo zadovoljni z izbranim potrdimo naročilo.

Zaključek naročila po zaključenem naročilu, dobimo obvestilo po e-pošti o sklenjeni pogodbi, z razčlenjenimi stroški in navodili, kako vrniti blago, če bo to potrebno in mogoče.

Kupcu bo naročilo dostopno v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu (ikona Moj račun)!

Postopek nakupa

  • Naročilo sprejeto: Po oddaji naročila, kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto v čakalno vrsto. Kupcu so na spletni strani ponudnika vselej dostopni izčrpni podatki o statusu in vsebini naročila.
  • Naročilo v obdelavi: Ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Ob potrditvi naročila ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti o predvidenem roku dostave. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.

Naročilo zaključeno: Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, pošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. Ponudnik v istočasno pouči kupca tudi o politiki vračila blaga, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in kam se lahko obrne v primeru pritožbe.